Kurssi: Paperinvalmistuksen perusteet / Course: Introduction to papermaking 17.–19.2.2023

(scroll down for English)

Opettaja: Maria Valkeavuolle

Kurssilla käydään läpi käsintehdyn paperin vaiheet massan valmistuksesta valmiiksi arkiksi. Käytämme tällä kurssilla kuituina pellavaa ja kierrätettyä puuvillaa. Materiaalit sisältyvät kurssiin, mutta halutessaan voi ottaa mukaan palan vanhaa kangasta (luonnonkuitua), josta haluaisi tehdä paperia. Voit ottaa myös mukaan jotain kevyttä ja litteää, jota liittää paperin pintaan. Tähän käy esimerkiksi lanka, kuivatut ja prässätyt kasvit. Kurssille tarvitset mukaan omat kumisaappaat.

Työskentelyajat:

Pe 18–20.30

La 10–15

Su 10–15

Hinta 180/160 e

Alennus opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.

Maksuohjeet ilmoittautumisen yhteydessä.

Sitovat ilmoittautumiset 6.2. mennessä, tämän jälkeen peruutuksesta pidätetään 50% kurssin hinnasta. Jos peruutus tapahtuu alle 48 h ennen kurssin alkua, peritään täysi kurssimaksu.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

helsinginpaperipaja@gmail.com

Teacher: Maria Valkeavuolle

In this course you will learn the whole process of papermaking from preparing the pulp to a finished product. The fibers we use are flax and recycled cotton. All materials are included in the price. However, if you want, you can bring some extra materials with you, for example an old bedsheet or cloth of your choice (100% natural fiber) that you wish to make paper of, and/or something light and thin to attach on the papers, like thread or dried and pressed plants. Please bring your own rubber boots. Teaching language: finnish, english

Working hours:

Fri 18–20.30

Sat 10–15

Sun 10–15

Price: 180/160e

Discount for students, unemployed and pensioners.

Payment details via email after registration.

Registration due to 6.2. For cancellations after that date, 50% of the course price will be withheld. If registration is cancelled later than 48 h before the course starts, 100% of the course price will be withheld.

More information and registration:

helsinginpaperipaja@gmail.com

Published by helsinginpaperipaja

Papermaking workshop in Helsinki, Finland. Paperinvalmistuspaja Helsingin Roihupellossa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s